Vi er nå tilbake i Norge etter å ha seilt VM i Clearwater i USA. Det var litt av et prosjekt som startet allerede for noen måneder siden da vi shippet båten vår fra Norge til USA. Det var et mesterskap med mye vind og store bølger (2-3 meter) hvor vi virkelig fikk trent på hardvind. Alt gikk dessverre ikke helt etter planen, og vi endte opp på en skuffende 35. plass. I media omtales det som en målerskandale som ødela VM for oss, og det er vi i grunn veldig enig i. Etter første dag av mesterskapet ble vi og 2 andre båter protestert på av måleren, fordi han mente vi hadde flyttet på kjølkassene, noe som er utenfor regelverket. Dette kom som et stort sjokk på oss, da vi er veldig opptatt av at alt skal være fair og rettferdig innen idretten, og i tillegg til at vi ikke hadde gjort noen slike endringer på båten. Vi ble som følge av dette diskvalifisert og fikk beskjed om at vi ikke kunne fortsette mesterskapet med båten vi hadde målt inn.

 

Vi synes Seilas.no har omtalt denne saken på en god måte ved;

«Nordmennene stilte seg uforstående til dette. De hadde kjøpt båten brukt og var i hvert fall uskyldige om det skulle ha vært fusket med båten. De oppnådde også stor sympati hos konkurrentene og det franske laget tilbød Martinsen og Mortensen å låne deres reservebåt for resten av regattaen.

Etter å ha blitt disket i den første seilasen og mistet den andre på grunn av målerproblemene greide nordmennene å få saken opp på ny. Båten gjennomgikk en ny og grundig måling og det ble da fastslått at båten var i samsvar med reglene og kunne dermed brukes i resten av mesterskapet.»

 

Denne målertabben var utrolig kjedelig og ødela VM for oss på grunn av lite søvn og dårlig oppladning med mange timer i protestrommet over flere dager. Vi måtte snu fokuset fra sammenlagtmålet vårt som var topp 20, et tøft men realistisk mål, til å ha fokus på gode enkeltplasseringer og trening mot neste regatta. Vi tar med oss de gode enkeltplasseringene 12. og 15. og satser på at vi har brukt opp all uflaksen vår for en god stund. Det er i situasjoner som dette vi må se fremover og jobbe videre mot å ta de neste mulighetene som kommer.

 

Det var gøy å oppleve USA for første gang, og vi fikk se både delfiner og skilpadder mens vi seilte. Uken VM begynte kom det innover en kaldfront, så været kunne vært bedre, men vi hadde heldigvis pakket med dunjakkene våre. Første regattadag da vi kom til seilforeningen var det ganske kaotisk på stranden. Vannet hadde nemlig steget forbi alle båtene og skyldt med seg alle løse gjenstander. Heldigvis var alle båtene festet, mens alle verktøykassene som stod løst var tømt utover stranden. Så det ble litt av en opprydningsprosess den morgenen.

 

I begynnelsen av Mars reiser vi til Mallorca for en lang treningsperiode før årets viktigste regatta som er siste europaplasskvalifisering til OL. Vi er superklare for å gi gass og gleder oss til en regatta hvor vi bare kan fokusere på seilingen. Før den tid blir det en god uke hjemme i Norge med avslapping og fysisk trening.