Da var årets verdensmesterskap i Århus i Danmark ferdig. Vi hadde en fin oppladning i Århus med stabile vindforhold. Vinden lå på lett til middels noe som passet oss ypperlig. Slik var også forholdene under practice race hvor vi ble nummer 8 av omtrent samtlige 66 VM-klare seilteam, og var veldig optimistiske før alvoret startet. Det er veldig gøy at vi gjør det så bra i lite vind, siden det viser at vi har god kontroll på det taktiske og strategiske. I mye vind må vi fortsatt ha øynene litt for mye «i båten» for å få den til å gå så fort som mulig, mens vi i lite vind har båtfarten på plass og kan fokusere på alt som skjer rundt på banen. Som å holde motivasjonen oppe, og se etter muligheter fremover på banen. Så det er dette vi jobber videre med i hard vind, så vi kan fokusere på alt rundt, og da spesielt risiko.

DSC_0340

Dessverre holdt ikke den stabile og lette vinden seg gjennom selve mesterskapet, så det ble en ordentlig hardvindsregatta. Til tross for mye vind fikk vi noen gode enkeltplassering i et ekstremt sterkt felt, blant annet 11 og 17. Dette er en stor forbedring fra tidligere regattaer i hard vind, og videre jobber vi nå hardt for å stabilisere oss helt der oppe. Vi endte til slutt opp på 40. plass av totalt 66 båter, noe som er en stor forbedring fra 62. plassen i VM i fjor. Vi ble 7 i sølvfeltet og 6 i U-24 klassen. Vi er helt greit fornøyd med VM, selvom vi ikke nådde målet om gullfeltet (topp 33) som vi også i ettertid ser at var en realistisk målsetning. En ny sjanse til å nå det kommer i EM i Barcelona om 2 måneder.

DSC_0397

Det var veldig deilig å ha mesterskapet i Danmark, og faktisk kunne snakke norsk. Vi var også veldig heldige med været første delen av oppholde, så vi fikk litt sommerfølelsen. Det var også veldig hyggelig å ha familiene våre tilstede som støtteapparat og matansvarlige, så vi bare kunne fokusere på å prestere utpå.

I begynnelsen av august har vi planlagt treningssamling med blant annet våre svenske og tyske venner, noe vi ser veldig frem til. Før det blir det årets første uke med ferie, med fokus på fysisk trening da selvfølgelig.