4

I morgen starter ISAF VM for oss og vi gleder oss veldig. Vi har vært i Santander siden 28 august, så vi har hatt mange fine økter på vannet og gjort oss mange nye erfaringer. Flere dager har vi seilt treningsregattaer med mange forskjellige nasjoner med opptil 30 båter, så man får kjent litt på konkurransen. ISAF VM er en veldig viktig regatta for mange, siden de 10 første nasjonsplassene til OL blir delt ut. Det kommer til å bli verdifull trening for oss å delta på denne viktige regattaen. For oss er hver dag en treningsøkt og resultatene kommer med erfaring. Det er selvsagt en drøm å klare å kvalifisere til OL nå i Santander, men vi er først og fremst med for å lære masse og gjøre oss opp nye erfaringer, så vi kanskje til neste år kan klare å kvalifisere oss.

3

Det er veldig fint i Santander med god temperatur og sol nesten hver dag. Noe som er litt spesielt her er den store tidevannsforskjellen som variere med 5 meter. Når vi kommer til seilanlegget om morgenen er det så lavt vann at det er sandstrand midt utpå fjorden hvor den innerste banen er, men når vi går fra seilanlegget renner det nesten over bryggekanten. Ellers er det utrolig kult å være med på et så stort arrangement, hvor alt er veldig godt tilrettelagt for seilerne. Vi må ha akkreditering for å komme inn i båtparken, race office og andre steder, noe som er veldig uvant fra andre regattaer. Det er også satt opp mange telt hvor man kan få mat og drikke, og det er bygget en tribune kun for denne regattaen. Vi nyter å være med på denne store regattaen som bare arrangeres hvert fjerde år.2

Vi er så heldige å ha med Bjørn Lofterød som trener under dette mesterskapet, noe som er til stor glede for oss. Dette er den første regattaen vi har med en trener på laget og det er en veldig god støtte. Det er veldig nyttig å ha en som kan komme med innspill på det vi gjør. Det er ikke alltid så lett å se hva man gjør riktig og galt når man er midt oppi alt selv. Vi skal gi alt fremover og få oss noen fantastiske dager på sjøen.

1

Vi gleder oss veldig til regattaen starter i morgen, og vi føler oss så klare som vi kan bli.

Over kan dere se noen kule bilder fra den fantastiske åpningssermonien med antatt 30 000 tilskuere.