Nå er vi i Weymouth i England hvor vi gjør de siste forberedelsene før verdenscupen begynner 8. juni. Vi har nettopp hatt en liten ukes hvile hjemme i Norge, så det var godt å komme tilbake i båten. Selvom det var litt nederlag og reise fra fantastisk sommer hjemme i Norge til 10 grader her i England… Men vi har uansett hatt noen gode økter på sjøen og vi føler oss veldig klare til verdenscupen starter. Det er et kjempesterkt felt som stiller til start, med alle de beste i verden, i en viktig OL-sesong.

De siste månedene har vi brukt utrolig mye tid på trening mellom regattaene. Etter VM i USA i februar dro vi tidlig til Mallorca for en lang treningsperiode før europacupen begynte i mars. Etter europacupen dro vi direkte til Barcelona i et par uker og trente der før vi dro videre til verdenscupen i Hyeres i april.

Vi endte opp på 21. plass i verdenscupen i Hyeres, det beste resultatet vi har hatt i en verdenscup. Hele verdenseliten deltok i verdenscupen, så det var et veldig sterkt felt. Vi hadde noen veldig gode topp-plasseringer, blant annet 4. plass, 8. plass og 14. plass som vi er veldig godt fornøyd med. Det er utrolig gøy å få en bekreftelse på at vi kan seile like fort (hvis ikke fortere) som de beste temaene i verden. Når alt stemmer viser vi opp til flere ganger at vi hører hjemme helt oppe i toppen.

Etter en sterk 18. plass i europacupen på Mallorca 1 måned tidligere var det veldig gøy å følge opp med enda et godt resultat helt der oppe i verdenscupen, blant annet foran flere OL-klare seilteam.

Etter verdenscupen i Hyeres gikk turen videre til fantastiske Gardasjøen i Nord-Italia i 3 uker for en treningssamling med våre treningspartnere fra New Zealand. Mellom de høye fjellene med snø på toppen hadde vi fokus på “foiling”, altså å løfte båten opp av vannet og holde båten flyvende over vann. Å fly over vannet i 25 knop er en helt fantastisk følelse, spesielt i de omgivelsene. 

Så det har gått i ett de siste månedene, men det har vært utrolig bra og lærerikt. Vi har fått brukt masse tid til å trene veldig fokusert på det vi mener vi kan forbedre. Det ser vi har gitt resultater og vi gjør det bedre enn vi noen gang har gjort. Det er utrolig gøy å se at beinhard jobbing med opp til to økter om dagen gir resultater.

Så langt i år har vi hatt omtrent 120 trenings- og regattadager i utlandet.

Etter verdenscupen her i England går turen hjem til Norge for litt velfortjent hvile. Ellers er planen å seile og trene i Norge. Neste regatta etter verdenscupen er EM i Hellas 19. til 24. september.