Da var seilsesongen 2014 ved veis ende. Dette året har vært en helt utrolig reise som har gått så fort. De først månedene av året hadde vi base i Marbella hvor vi seilte, trente fysisk og mekket på båten omtrent hver dag fra morgen til kveld. Vi la så mye jobb som overhode mulig i satsingen for å kunne bli så gode som mulig før den lange reisen rundt i Europa startet. I løpet av dette året har vi deltatt på to verdenscuper, fire europacuper, EM og ISAF VM. Det har vært et bankende kjør fra start til slutt, men det har vært så gøy. Uten noe som helst erfaring innen flerskrog har det nesten vært som å lære å seile på nytt. Det å skulle samarbeide og ha en annen person å forholde seg til har vært en lærerik opplevelse. Vi fungerer veldig bra som et team og har lært hvor utrolig viktig god kommunikasjon er for et bra samarbeid.

I løpet av dette året har vi hatt både oppturer og nedturer, og vi har lært og erfart masse. Det har vært en stor overgang å gå fra og være blant de mest erfarne i en klasse, til plutselig å være blant de mest uerfarne i en ny båtklasse. Da er det så utrolig viktig å se fremover og ikke gi opp. Vi har vært flinke til å sette oss mål og ha en plan for hver eneste økt uansett om det er trening eller regatta. Det har nok hjulpet oss veldig på veien og hele tiden være bevisste på det vi gjør.

Det har vært et år preget av mye vind og noen ekstreme økter utpå. Omtrent alle regattaene vi har deltatt på i år har det blåst veldig mye (8-15 m/s), så det har naturligvis vært ganske mye bading og kullseilinger. Det har også vært en del knall og fall når vi har blitt kastet rundt på båten i de utfordrende forholdene. Nacra 17 er en veldig ekstrem båt som går utrolig fort, så det gjelder å være veldig oppmerksom og rask dersom man skal lykkes i klassen. Det har vært en utfordring å seile båten i mye vind for det er så mange ting man må følge med på hele tiden. En liten feil får store konsekvenser siden båtene går så fort. Da er det ekstra gøy når man innfrir målene sine og får noen oppturer underveis. Det var spesielt kult da den australske treneren kom bort til oss på vannet og sa «you are getting better!».

Nå som året er slutt kan vi skryte på oss å være blant de beste i verden til starte, så hadde det vært seiling med 100-meter sprint skulle vi nok klart å hevde oss bra. Dessverre har vi litt for lav båtfart, men det kommer med erfaring. Planene fremover blir å trene mye fysisk og forhåpentligvis avtale trening med andre team i løpet av vinteren, før sesongen braker løs igjen i mars.