DSC_0756Da var årets første Europacup gjennomført og vi klarte målet vårt om å kvalifisere oss til Verdenscupen i Hyeres. Det var veldig gøy å klare målet vårt, og dermed bli en av kun 40 båter som får konkurrere under verdenscupen. Vi merker at vi har hatt en veldig stor utvikling, og å kvalifisere til verdenscupen er et stort resultat for oss, da dette viser at vi hører hjemme i verdenstoppen. Vi er veldig fornøyd med europacupen, selvom vi gjør noen småfeil her og der så har vi utviklet oss mye siden i fjor. Vi henger mye bedre med feltet og er med å kjempe i toppen i flere av racene.

IMG_0152.JPG

Det har vært en regatta preget av mye vind og skiftende forhold. Første regattadag brakk 7 (!) Nacra 17-båter masten, så det sier jo bare sitt om hvor heftige forhold det var. Vi ble sendt utpå som fleet nummer to for å gjennomføre to race i skikkelig kastete vind som varierte mellom 3 og 20 m/s. Det var helt texas utpå og store deler av båtene lå feil vei i slutten av første race, noe som resulterte i at bare 14 av 27 båter kom i mål. 4 av disse båtene kom drivende opp ned i mål. Vi var kun få meter unna mållinjen med gennakeren oppe da et kast på 20 m/s kom. Selvom vi seilte rett med vinden og prøvde å droppe gennakeren hadde vi ikke sjans til å stå imot det kastet. Så det ble dessverre kullseiling på oss i likhet med samtlige andre, og de som kom i mål var de som krysset mållinjen rett før kastet kom.

Dessverre endte dagen slik for et av de spanske teamene…:

IMG_0156.JPG

Vi hadde også en av våre lengste dager på sjøen hvor vi var utpå i åtte timer og rakk såvidt inn på land før det ble mørkt. Mesteparten av tiden var dessverre venting på vind og at vinden skulle stabilisere seg. Så det ble en veldig lang dag, spesielt med tanke på at alt vi hadde å spise var noen energibarer. Dette er en av ulempene med at vi ikke har noen trener. Men vi kom oss gjennom dagen og avsluttet faktisk med to av våre beste race i et så sterkt felt. Til slutt endte vi opp på 39 plass av 60 båter, noe vi er godt fornøyd med. Hele verdenstoppen var med, og mange brukte denne regattaen som viktig oppkjøring til verdenscupen om en måned.

IMG_0155.JPG

Etter europacupen på Mallorca tok vi nattfergen til Barcelona før vi kjørte videre til Hyeres og satt fra oss tilhengeren med båten. Så gikk turen videre til Nice som ligger kort vei fra Hyeres. De siste dagene har vi vært skikkelig turister i både Nice og Monaco. Vi har opplevd mange fine steder, sett masse fine båter (som vi kanskje har litt over middels interesse for…), spist is og gjort noe helt utenom seiling. De hadde allerede begynt å sette opp tribuner og gjerder til det årlige Formel 1-racet, Monaco Grand Prix, i slutten av mai. Det er alltid deilig å komme seg litt vekk fra båten etter en intens periode med mye trening og regattaseiling.

IMG_0151-0.JPG

Nå er vi i Norge hvor vi skal ha noen dagers avslapning sammen med familien, før turen går tilbake til Hyeres 15. april. Vi gleder oss allerede masse til verdenscupen braker løs 22. april!