Nå begynner ting å falle på plass i den nye båten og vi klarer nesten ikke holde oss unna havna. Selv om vi er i Syd-Spania er det ikke akkurat strandlivet som preger hverdagen vår, her består nemlig ukene av hard trening både fysisk og på vannet i tillegg til studielesing på “fritiden”. Vi tipper at vi ligger på gjennomsnittlig 6 dager med seiling i uken (den siste dagen i uken skyldes som oftest vindstille..).

Vi finner stadig nye løsninger ombord for å gjøre båten så tipp topp regattaklar som mulig. Samarbeidet ombord fungerer også svært bra, selv om vi begge har erfaring fra enmannsjolle. Vi mestrer mye vind bedre og bedre, og har til og med prøvd oss utpå i 14 m/s. Det var heller ikke så veldig overraskende at vår første kullseiling kom denne dagen. En spektakulær nosedive førte til en noe ubehagelig flytur fremover i båten og en skrogbunn vendt oppover. Ettersom vi ikke var helt stødige på teknikken ved å snu båten endte det med at Martine ble hengende etter båten som dundret avgårde i flere knop da den kom på riktig kjøl igjen, mens Nicholas for lengst hadde begynt svømmeturen etter. Det endte heldigvis godt, men vi ser i ettertid at det hadde vært lurt å ha en følgebåt første gangen i disse vindforholdene.

Denne uken er vi hjemme i Norge for å delta på en studiesamling, men gleder oss til å komme tilbake til Spania for mer seiling.