Da var EM i Barcelona vell gjennomført og vi endte til slutt opp på 26 plass av totalt 42 båter og 4 i U-24 klassen. Vi er veldig godt fornøyd med regattaen og vi føler at vi har en god og stigende utvikling. Arrangementet i Barcelona var utrolig bra med et fantastisk seilanlegg og veldig flinke arrangører. Det var et veldig sterkt felt som stilte til start med stort sett alle de beste seilerne i klassen. Vi hadde alt fra lite vind til nesten storm og 4 meter høye bølger, så vi fikk dessverre ikke seilt to av dagene. Stort sett hele regattaen var preget av mye og store bølger, så det var veldig krevende å seile både i lite og mye vind. Men vi mestret de vanskelige forholdene veldig bra, noe som er en stor forbedring fra tidligere.

Nacra 17 European Championship 2015, Laura Carrau / BISC

Først og fremst har det vært en utrolig bra regatta for oss. Samarbeidet ombord i båten er veldig bra og vi føler virkelig at båten jobber med oss. Plasseringer blant de 20 beste i flere av racene viser at vi har hatt en god utvikling. Vi har i løpet av dette mesterskapet fått plasseringen 12, 13, 17 og 19 som våre beste plasseringer. Dessverre fikk vi tjuvstart i et av våre beste race. Vi hadde telt oss inn til enda en 12. plass, så skuffelsen var stor da vi så seilnummeret vårt på listen over de som var over linjen. Seilas oppsummerer også dette ganske godt ved: «Likevel synes det klart at de norske seilerne periodevis har hengt godt med og at det kanskje ikke skal så mye til før de er blant de 10 – 15 beste i klassen og da begynner vi å snakke om OL billetter».

Alt gikk dessverre ikke helt på skinner i dette mesterskapet. Under trening i forkant av mesterskapet revnet vi dessverre seilene våre, så vi var nødt til å kjøpe nye seil. Vi fikk dessverre ikke trimmet og tilpasset de nye seilene perfekt før mesterskapet begynte. Det gjorde at vi ikke fikk ordentlig fart på båten første regattadag. Det var utrolig frustrerende siden vi egentlig gjorde vårt aller beste. Heldigvis fikk vi trimmet og satt opp seilene perfekt til neste dag da vi banket inn med en 13. plass i et av racene.

Nacra 17 European Championship 2015, Laura Carrau / BISC

Martine ble syk mot slutten av mesterskapet og ble hentet med ambulanse og kjørt til sykehuset. Hun hadde kastet opp på begynnelsen av dagen og hadde etter det ikke fått i seg noe særlig næring. Etter en lang dag på sjøen i varmen og med høy fysisk aktivitet klarte ikke kroppen mer. Så etter en ny omgang med oppkast etter vi kom på land holdt kroppen på å kollapse. Hun ble derfor kjørt med ambulanse til sykehuset for undersøkelser. De fant ikke ut noe annet en at hun sannsynligvis har spist noe som har gjorde at hun fikk et virus. Etter en lang dag på sjøen uten næring og høy fysisk aktivitet ble nok kroppen helt dehydrert, og dagen endte med at hun også besvimte på sykehuset. Dette skjedde nest siste dagen og allerede siste dagen var vi utpå igjen, så ingen skal si noe på pågangsmotet..!

Nacra 17 European Championship 2015, Laura Carrau / BISC

Vi sitter uansett igjen med en veldig god følelse etter denne regattaen. Utviklingen vår har vært stor etter VM i Århus. Før EM var vi både i Sverige og trente med svenskene og tyskerne og i Tyskland og trente med tyskerne. Vi hadde utrolig mye bra trening sammen og vi fikk testet mye nytt. For hver regatta som går får vi flere og flere gode race og færre av de dårlig, og da går det riktig vei. Hadde det ikke vært for at Martine ble syk så tror vi at vi hadde slått både svenskene og russerne (som er to av dem vi må være foran for å få siste OL billett), siden vi lå foran dem begge før den siste dagen av mesterskapet samt. 3 i U24 – klassen. Sykdom kan man dessverre ikke gjøre noe med, og selv om det preget regattaen vår er vi veldig fornøyd med resultatet.

Planen videre nå er å ha litt hvile for å komme til hektene igjen før vi skal kjøre en del fysisk trening. I november igjen reiser vi tilbake til Barcelona for å trene med mange av de beste teamene. Det ser vi veldig frem til og vi tror det blir veldig lærerikt. Vi gir full gass med treningen fremover nå mot neste års viktigste regatta nemlig Verdenscupen på Mallorca i mars der siste europaplass til OL i Rio skal kjempes om.