Da var både europacupen i Medemblik og verdenscupen i Weymouth gjennomført. Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen vi har for tiden. Nå føler vi virkelig at det går fremover med store skritt. Vi klarte igjen gjennom europacupen i Medemblik å kvalifisere oss til verdenscupen i Weymouth, hvor bare de 40 beste båtene får delta. Det var en regatta preget av mye vind, så vi fikk kjørt oss skikkelig utpå der. Det var et ganske sterkt felt med mange gode seilere, så da er det ekstra gøy å få det til. Vi endte til slutt opp på 36. plass i europacupen i Medemblik.

DSC_0691

Denne europacupen er nok en av regattaene vi har fått mest utbytte og flest svar. Vi var ute å seilte regatta i 12-14 m/s med store bølger fra alle kanter og vi hadde faktisk ganske bra kontroll. Vi gledet oss skikkelig til å seile hver dag selv om det blåste som bare det utpå, siden vi mestret det så bra. Det er utrolig gøy når man ser en utvikling også på resultatlistene. Det viser seg at hardt arbeid og timer på vannet lønner seg. Vi har aldri før fått så gode enkeltplasseringer i så mye vind som vi fikk nå. Det gir oss en skikkelig motivasjon og glede til å gi full gass videre mot de neste viktige regattaene.

Verdenscupen i Weymouth ble også en regatta preget av mye vind og store bølger. Det var ordentlig vanskelige forhold å seile på, men utrolig bra trening. Vi endte tilslutt opp på 24. plass som 16. nasjon (topp 20 nasjoner får delta i OL), noe vi er veldig godt fornøyd med. Vi ble også 2 i U-24 klassen, selvom det ikke er en offisiell klasse i verdenscupene der det deles ut medaljer. Men det viser at vi er med helt oppe i toppen, spesielt blant de som er på vår alder. I VM og EM derimot er U-24 en offisiell klasse, så det blir veldig spennende å se hvordan vi gjør det der. Det er veldig gøy å føle at ting begynner å løsne litt og brikkene begynner å falle på plass. Nå er vi mye tøffere og behersker båten bedre for hver dag som går. Det gjelder bare å fortsette å trene hardt på videre, så er vi med helt oppe i toppen snart.

IMG_4307

Etter verdenscupen i Weymouth dro vi direkte videre til Århus i Danmark hvor vi skal seile VM om ca. 2 uker. Der satte vi i gang prosjektet: bygging av kjølkasser, noe som ikke akkurat er gjort på et par timer. Dette gjøres for å endre angrepsvinkelen på kjølene, til noe vi selv tror vil være raskere. Vi brukte 3 fulle dager på å måle, støpe og pusse. Det er nemlig strenge regler på hva som er lovlig å gjøre med kjølkassene. Dette er også en av de få tingene som kan endres på båten, siden dette er en “one design”-klasse der alle båtene skal være fullstendig like. Vi ble veldig godt fornøyd med jobben vi gjorde og nå er endelig båten klar for VM.

IMG_4323

Da jobben var gjort reiste vi til Norge for en liten ukes hvile. Vi reiser tilbake til Århus 25. juni for å være med på en treningsregatta som går fra 26-28. juni. Utover det blir det bare de siste finjusteringene og forberedelsene før VM starter 5. juli. VM i Århus er årets viktigste regatta, siden der vil de neste OL-plassene bli delt ut. Det er minst 3 nasjonsplasser vi kan kjempe om. Så nå gjelder det å gjøre de siste forberedelsene, så vi er så klare som vi kan bli. Vi gleder oss veldig til det braker løs om bare to uker!